HANDLEIDING SBG APP

VOOR PARTNERS

Stap-voor-stap uitleg om deel te nemen aan activiteiten met de SBG app

Stap 1: Om je partner account compleet te maken heb je twee devices nodig, waarvan 1 mobiel of tablet waar je de SBG app op gaat bedienen en 1 computer, of laptop voor de backoffice.

* Doe de volgende stappen op een ander toestel dan waar je de app op gaat bedienen.

Stap 2: Je ontvangt een email op je e-mailadres vanuit no-reply@sbg-app.nl. Dit is een uitnodiging voor het platform Sportief Besteed Groep. In deze e-mail staat een link om je wachtwoord in te stellen voor je account. Klik op deze link.

Stap 3: Stel een wachtwoord in, bevestig dat wachtwoord eronder en klik op ‘opslaan’.

Stap 4: Je krijgt nu een scherm te zien met ‘Instellingen’ waarbij een ‘Twee- Factor Authenticatie’ gedaan moet worden.
* Pak je mobiele telefoon of tablet erbij waar je de app mee gaat bedienen

Stap 5: Download de ‘Google Authenticator’ app in de App Store of in de Play Store.

Stap 6: Open de Authenticator app op je mobiele telefoon en scan de QR-code op je laptop of computer.

Stap 7: Je krijgt op je Authenticator app een 6-cijferige code te zien die je moet invoeren op je computer of laptop. Klik vervolgens op ‘Opslaan’.

Stap 8: Je hebt een e-mail gekregen met dat je account succesvol is aangemaakt. Via deze mail moet je jouw e-mailadres bevestigen. Doe dit door op de link te klikken.

Stap 9: Download de SBG app in de App Store of in de Play Store.

Stap 10: Open de SBG app en klik op de blauwe knop: ‘Inloggen of account aanmaken’.

Stap 11: Klik op de blauwe knop ‘Inloggen’.

Stap 12: Log in met het e-mailadres en het wachtwoord wat je zojuist hebt aangemaakt en klik op ‘Inloggen’.

Stap 13: Nadat je je inloggegevens hebt ingevuld heb je de Authenticator app nodig voor de 6-cijferige toegangscode.

Stap 14: Vul de 6-cijferige code in en klik vervolgens op ‘Inloggen’ Nu zit je in de app en kan je zien welke activiteiten er aan jou gekoppeld zijn.

Ga door naar de handleiding ‘aanmeldingen beheren’

Aanmeldingen beheren als partner

Stap 1: Open de SBG app en klik op ‘Inloggen of account aanmaken’. Klik vervolgens op ‘Inloggen’.

Stap 2: Log in met je partneraccount. Het kan zijn dat je bij het inloggen de 6-cijferige code moet invoeren uit de Google Authenticator app.

Stap 3: Stel een pincode in van 5 cijfers. Wanneer je bent uitgelogd en wilt inloggen, dien je deze pincode in te voeren.

Stap 4: Klik op de knop ‘mijn activiteiten’ om jouw activiteiten in te zien. Hierin kan je zien welke activiteiten er aan jou gekoppeld zijn.

Stap 5: Aanmeldingen beheren doe je door op de dag van uitvoering. Klik op de knop ‘Vandaag’ onderaan de pagina. Daar kan je zien wat er op die dag voor jou ingepland staat.

Stap 6: Klik op de desbetreffende activiteit.

Stap 7: Klik rechtsboven op ‘Deelnemerslijst’. Om aanmeldingen te beheren, klik rechtsonder op de knop ‘Wijzig’ Je kan nu aangeven wie er wel en niet aanwezig zijn of hoeveel deelnemers er aanwezig zijn. Doe dit direct aan het begin van de les. Klik op ‘Gereed’ als je de deelnemerlijst hebt aangepast.

Stap 8: Kijk ook of er bijzonderheden staan bij de deelnemers. Je kan zien of deelnemers betaald hebben, wel/niet op de foto/video mogen en medische gegevens of notities hebben achtergelaten. Klik op een deelnemersnaam om alle informatie + persoonsgegevens in te zien.

Stap 9: (optioneel): Wanneer een deelnemer niet op de deelnemerslijst staat, kan je een deelnemer toevoegen. Klik op ‘Deelnemer toevoegen’. Indien een deelnemer een account heeft kan je zoeken op e-mailadres. Indien een deelnemer nog geen account heeft klik op de knop ‘Nieuwe deelnemer toevoegen’ en vul de gegevens van de deelnemer in.

 

Heb je nog vragen? 

Ga dan naar deze pagina voor de ‘meest gestelde vragen’ of neem daar contact op.