HANDLEIDING SBG APP

VOOR DEELNEMERS AAN ACTIVITEITEN

Stap-voor-stap uitleg om account aan te maken in de SBG app

Stap 1: Download de SBG app in de App Store of in de Google Play Store.

SBG app logo

Stap 2: Open de SBG app en klik op de blauwe knop: ‘Inloggen of account aanmaken’.

Stap 3: Heb je al een account? Dan kan je direct inloggen. Heb je nog geen account, maak een account aan door te klikken op de knop: ‘Volgende’.

Stap 4: Volg de stappen en vul je e-mailadres en wachtwoord in. Klik op de knop: ‘Volgende’.

Stap 5: Vul hier de gegevens in van diegene die zich wil aanmelden voor activiteiten. (Let op: later kan je subprofielen voor kinderen, senioren, etcetera, aanmaken en aan dit account toevoegen). Klik op de knop: ‘Volgende’.

Stap 6: Vul je interesses in. Activiteiten worden klaargezet op basis van je interesses. Interesses kan je aanpassen in je profiel. Klik op de knop: ‘Afronden’.

Stap 7: Er is een verificatie e-mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Open je e-mailprogramma om de mail te openen, klik op de link om je e-mailadres te bevestigen.

Stap 8: Welkom bij de SBG app! Je account is compleet en aangemaakt. Ga weer naar de SBG app en ga door naar het ‘Inlogscherm’.

Stap 9: Je bent nu op het inlogscherm. Vul het opgegeven e-mailadres in en je gekozen wachtwoord. Klik vervolgens op: ‘Inloggen’.
Je kan je nu aanmelden voor activiteiten. Kijk rustig rond en kies activiteiten die bij jou passen. Wil je iemand anders aanmelden dan jouzelf? Maak een subprofiel aan via de stappen hieronder.

Uitlegvideo: SBG app Account aanmaken

Stap-voor-stap uitleg: het aanmaken van een subprofiel

Heb je reeds een SBG app profiel, en wil je (sub)profielen voor anderen aanmaken die je kan beheren voor kinderen, senioren, etc. Volg dan onderstaande stappen.

Stap 1: Login op de SBG app.

Stap 2: Klik linksboven op het menu icoontje: ☰
Klik vervolgens op: ‘Profiel’.

Stap 3: Klik op de knop: ‘Voeg subprofiel toe’.

Stap 4: Maak voor iedereen die een subprofiel nodig heeft (kind, senior, etc.) een nieuw profiel aan.

Stap 5: Vul de gegevens in en klik onderaan op de knop: ‘Voeg subprofiel toe’.

Stap 6: Je kan hiermee nu aanmelden voor activiteiten met subprofielen.

Uitlegvideo: SBG app subprofiel aanmaken

Stap-voor-stap uitleg voor aanmelden activiteiten in de SBG app

Stap 1 (optioneel): Selecteer bovenaan de gewenste filters. Met de filters kan je gericht naar activiteiten zoeken die passen bij jouw wensen. Klik op ‘Filters toepassen’ onderaan de pagina.

Stap 2: Scroll door het activiteitenoverzicht heen om op zoek te gaan naar activiteiten.

Stap 3: Klik op een activiteit voor meer informatie over de locatie, datum, tijd, contactpersoon en praktische informatie.

Stap 4: Wil je deelnemen aan de activiteit meldt je dan aan door op de blauwe knop: ‘Aanmelden’ (aanmeldactiviteit) of ‘Ik ben erbij’ (inloopactiviteit) te klikken.

Aanmeldactiviteit
Indien het gaat om een aanmeldactiviteit dan dien je extra gegevens in te vullen. Indien je subprofielen hebt aangemaakt via jouw profiel, dan kun je hier het gewenste (sub)profiel selecteren bij: ‘Aanmelden voor … ‘. Vul daarnaast je telefoonnummer in en eventueel notities die de uitvoerder moet weten. Klik op de knop: ‘Aanmelding voltooien’. Je krijgt in de app een melding met: ‘Aangemeld!’, klik op de blauwe knop: ‘Doorgaan’

*Let op! Het kan zijn dat je niet al je subprofielen ziet. Dit heeft te maken met leeftijd, woonplaats en andere profielinstellingen te maken waar deze activiteit wel / niet geschikt voor is. Bijvoorbeeld: De activiteit is specifiek voor kinderen van 4 t/m 7 jaar uit Rijswijk, dan kan het subprofiel van een ouder kind niet mee doen, en wordt dus niet weergeven als optie.

Stap 5: Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van de aanmelding van de activiteit.

Stap 6: Om eventueel verder te gaan met de SBG app, klik linksboven op het pijl-icoontje ‘<‘ om terug te keren naar het activiteitenoverzicht.

Stap 7: Wil je jouw activiteiten bekijken of beheren? Klik onderaan in het menu op de knop: ‘Mijn activiteiten’. Daar vind je jouw aangemelde activiteiten en die van je subprofielen.

Stap 8: Selecteer een activiteit voor meer informatie, contactgegevens of om je eventueel af te melden voor de activiteit.

Stap 9: Wil je je afmelden voor een activiteit? Klik op: ‘Alle deelnemers afmelden’ of ‘afmelden’. Klik vervolgens op de knop: ‘Ja, ik weet het zeker’

 

Heb je nog vragen? 

Ga dan naar deze pagina voor de ‘meest gestelde vragen’ of neem daar contact op.

Uitlegvideo: SBG app Subprofiel aanmaken